top of page

Stedentrip Bratislava Slowakije


Raad ik je aan om Bratislava te bezoeken? Dat ligt eraan. Wanneer je een vergelijkbaar rondje maakt in Centraal / Oost Europa zoals ik heb gedaan (Warschau, Krakau, Bratislava, Wenen, Brno, Praag) dan is het antwoord ja! Het is een perfecte tussenstop en je kan je hier zeker een dagje vermaken. Wellicht is Bratislava het lelijke eendje vergeleken met wereldsteden als Wenen en Praag, toch vind je hier ook genoeg leuke koffie en lunchplekjes en restaurants en wijnbarretjes. Voor het echte cultuur snuiven wil je wel naar Wenen, Budapest of Praag. Wenen ligt op een klein uurtje rijden met de bus / twee uurtjes met de trein van Bratislava.





Ontbijt en Lunch Bratislava


Enjoy Bistro - Bij Bistro Enjoy krijg je eten met heerlijke verse ingrediënten van hoge kwaliteit. Perfect voor huisgemaakt gebak en koffie, maar ook voor een gezond ontbijtje of lunch.


Fach Bistro - Een bistro, bakkerij en verse sapjesbar en dat allemaal onder één dak. Geniet bij Fach Bistro van zuurdesem brood met koffie, koudgeperste sappen of een heerlijk smakelijk menu. Fach is een echte aanrader.


Oli's Corner - Oli, we vinden je heel leuk. Heel leuk! Live like a local en ga naar Oli's bakkerij bistro met een grote ronde tafel, een bakkerij en een winkeltje met lokale producten. Top favoriet.


Bistro St. Germain - Bistro St Germain werkt met vakmanschap, seizoensgebonden smaken en uitzonderlijke smaak. Een Frans café met joie de vivre. Love it.




Koffie Bratislava


Black Coffee Bratislava - Black Coffee café op het groene dak van het OC Centrál winkelcentrum in Bratislava. Vanaf de top van het gebouw heb je een geweldig uitzicht op de groene omgeving van de stad met een kop uitstekende koffie. Perfect voor een dagje overdekt winkelen.


Good Times Coffee Roasters - Met drie locaties in Bratislava weet je dat het goed zit. De bakstenen muren zijn leuk.


Grāo -  Een heerlijk plekje voor de vroege koffie en een pastry. Ook open voor een glas wijn. Grāo is leuk.

Kaviareň Vták  - Heerlijke koffie en zelfgemaakt gebak, en ook het interieur is prachtig.


Lab Cafe - I love the concept of Lab Cafe. Een leuk plekje voor een kop koffie en een workshop in één. Voor iedereen die zich creatief voelt (of net doet alsof).


Oli's Corner - Oli, we vinden je heel leuk. Heel leuk! Live like a local en ga naar Oli's bakkerij bistro met een grote ronde tafel, een bakkerij en een winkeltje met lokale producten. Top favoriet.


Soren - Goede koffie en lekkere gebakjes. Gelegen net buiten de oude stad.


Restaurants Bratislava


Bratislava Flag Ship Restaurant - Toeristisch of niet (wel een hele dikke combi van beide) dit is een leuk restaurant om de Slowaakse keuken te proberen. De sfeer van een bierstube met donkerbruin meubilair, maar niettemin smakelijk eten en niet duur.


Fach Restaurant - Een modern restaurant en bar met heerlijk eten en wijn, geweldige koffie en zelfgebakken brood, gebak en cold pressed sapjes. Mooi interieur en leuk gedaan met de bomen in het midden. Top tip.


Marina Bistro - Koffie, wijn en gastronomische eten die van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat met liefde worden bereid.


Wine bar Viecha Naturalnych - Heerlijk om hier wijn te drinken en borrelhapjesin deze wijnbar. Urban, jong en hip. Met gezellige hoekjes, hoge barstoelen en een groot terras buiten. Het was druk toen ik er was. Top sfeertje.



Bezienswaardigheden Bratislava


Oude Stad (Staré Mesto) - Het historische centrum van Bratislava is gevuld met charmante straatjes, pleinen, en prachtige gebouwen. Bezoek de oude stadspoort, de St. Martin's Cathedral, Old Town Hall, het Primate's Palace en wandel door de pittoreske straatjes.


Bratislava Kasteel (Bratislavský hrad) - Dit iconische kasteel biedt een prachtig uitzicht over de stad en de Donau rivier.


Blauwe Kerk / Blue St. Elisabeth's Church - Deze unieke, art-nouveau kerk is beroemd om zijn blauwe kleur en heeft een sprookjesachtig uiterlijk. Het is een van de meest gefotografeerde gebouwen in Bratislava.


Slavín Memorial - Dit indrukwekkende monument en militaire begraafplaats herdenken de Sovjetsoldaten die sneuvelden tijdens de bevrijding van Bratislava in de Tweede Wereldoorlog. Het biedt ook een prachtig uitzicht over de stad. Wel een stukje omhoop lopen en buiten de stad.


Standbeelden in Bratislava - Maak kennis met Schone Naci - een dandy in staart met wandelstok en hoge hoed, Cumill (Rubberneck) die nieuwsgierig uit een mangat plast, een Napoleon's soldaat die nonchalant over de bank leunt of Hans Christian Andersen, een beroemde verhalenverteller.


Nedbalka Gallery - een mooie en kleine galerie met moderne Slowaakse kunst van eind negentiende tot begin twintigste eeuw. Het gebouw en het interieur lijken op het Gugenheim Museum in New York.


Danubiana Meulensteen Art Musem - Het Danubiana Art Museum ligt 20 km ten zuiden van Bratislava en is een van de meest romantische kunstmusea van Europa. Het is een galerie met moderne en hedendaagse Slowaakse en internationale kunst. Er is ook een aangrenzend beeldenpark. Het gebouw zelf is ook prachtig en ligt op een schiereiland omringd door de Donau.


Devin Castle - De ruïnes van dit kasteel zijn gebouwd op een hoge rots waar de Donau en de Morava samenkomen is een van de belangrijkste historische en archeologische plek in Centraal-Europa. Met betoverende uitzichten.


Doe de stadswandeling en trakteer jezelf op een ijsje bij Arthur Ice Cream.



Mijn reis door Centraal/Oost-Europa bracht me naar Warschau, Krakau, Bratislava, Wenen, Brno en Praag. Als je soortgelijke plannen hebt, ontdek dan hier al mijn tips.



コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page